Vergoedingen

Silvia Loo-van den Houdt is geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

Wanneer de osteopaat is geregistreerd, worden osteopathische behandelingen door bijna alle zorgverzekeraars gedeeltelijk of volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de osteopathische behandelingen niet ten koste gaan van uw eigen risico.

Ik vraag u vriendelijk direct na de behandeling te betalen, dit kan per pin of contant. U krijgt dan de factuur van de behandeling, welke u kunt indienen bij uw verzekeringsmaatschappij.
Voor een overzicht van de vergoedingen voor osteopathie kunt u klikken op deze link of u kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Een verwijzing voor osteopathie via de huisarts is niet noodzakelijk. Osteopaten zijn er ook in getraind om medische aandoeningen te herkennen die niet geschikt zijn voor osteopathische behandeling en in zo’n geval zal de patiënt terug worden verwezen naar de huisarts.
De osteopaat is echter geen vervanging van de huisarts of specialist, dus het is bij medische klachten verstandig om eerst bij uw huisarts of specialist langs te gaan, zodat eventueel onderliggende ziektes uitgesloten kunnen worden. Tevens stel ik het echter wel op prijs als u uw huisarts op de hoogte stelt van uw behandeling. Ik vind een goede samenwerking met huisarts, specialist of andere disciplines binnen de gezondheidszorg erg belangrijk.