Biografie

Mijn naam is Silvia Loo-van den Houdt, ik ben geboren op 17 april 1983. Biografie
Ik ben getrouwd en heb 2 mooie dochters.

Al vroeg was ik geïnteresseerd in het menselijk lichaam en beweging, en ik ben zelf dan ook altijd erg sportief geweest. Het was dan ook niet zo’n moeilijke keuze om na mijn middelbare school me hierin meer te verdiepen door middel van de opleiding fysiotherapie. Nadat ik in 2005 ben afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen, ben ik als fysiotherapeut aan het werk gegaan voornamelijk binnen de ouderenzorg. Toen ik op zoek was naar een manier om me verder te verdiepen in mijn vak en mijn kennis uit te breiden ben ik in aanraking gekomen met osteopathie.

Omdat de zienswijze van het vak osteopathie goed bij mij leek te passen ben ik in 2008 gestart met de opleiding Osteopathie aan het College Sutherland te Amsterdam. Na 6 jaar gestudeerd te hebben ben ik in augustus 2014 afgestudeerd als osteopaat en in mei 2015 ben ik mijn eigen osteopathische praktijk gestart in Gulpen.

Sinds ik in aanraking ben gekomen met osteopathie blijf ik geboeid en gefascineerd over de manier waarop het menselijk lichaam ontstaat, hoe het met compensatie reageert op alle uitdagingen die het tegenkomt en hoe het zichzelf ook weer kan genezen, al dan niet met wat hulp.

Wat ik zo leuk vind aan osteopathie is de uitdaging van het zoeken naar een oplossing om het lichaam net de juiste hulp te bieden die het nodig heeft om tot zelfgenezing te komen. Ik hou van puzzelen en iedere patiënt is eigenlijk een puzzel. Je voelt hoe iemand functioneert, wat er goed beweegt in het lichaam en wat niet. Het uitzoeken wat een lichaam op dat moment nodig heeft om weer optimaal te kunnen functioneren, dat is mijn uitdaging!